Pica Quattro Formaggi

  • Mīkla220 g
  • Mozarella125 g
  • Gorgonzolaapm 30-40 g
  • Emmental50 g
  • Parmezānsuzrīvēt beigās
  • Olīveļļatējkarote
  • Pipari
Sastāvdaļas norādītas vienai 26 cm diametra picai!

Tev vajadzēs:

  • Galda virsma mīklas veidošanai
  • Lāpsta
  • Krāsns
  • Nazis
  • Rīve sieram

Lai arī pica savos pirmsākumos bija mīkla, kas apsmērēta ar tomātu mērci, siers veikli kļuva par neatņemamu picu sastāvdaļu mūsu prātos. Un ja jau liekam sieru, kāpēc neuzlikt… četurs sierus? Pica Quattro Formaggi!

Tev vajadzēs sākt ar picas mīklu!

Sagatavo sieru jau iepriekš

Ieslēdz krāsni 5-10 minūtes pirms gatavošanas. vajag pēc iespējas lielāku karstumu! Izstaipi vajadzīgā lieluma pamatnes formu, no 220 g sanāks apmēram 26 cm diametra pica. Nekādā gadījumā nelieto rulli, tas izspiedīs gaisa burbulīšus un picas malas nepacelsies cepot! Vislabākais rezultāts ir, ja mīkas daļu, kas pie kastītes, izmanto augšpusei. Tātad, apgāz kastīti otrādi un ļauj mīklai izvelties uz galda izkaisītajos miltos.

Tev vajadzēs kaut ko lāpstai līdzīgu, kur pārvietot mīklu, lai tālāk to ērti liktu krāsnī. Ja tev nav lāpstas, nebēdā, var iztikt arī ar biezāku kartona gabalu, vai atbilstoša izmēra saplāksni. Tikai neaizmirsti uzkaisīt uz virsmas miltus, citādi brīdī, kad gribēsi dabūt picu krāsnī, nāksies secināt, ka tas nav iespējams, jo mīkla pielipusi pie lāpstas. Var lietot arī kukurūzas miltus, tie ir rupjāki un mazāka iespējamība, ka pica pielips.

Padoms:
Nekaisi uz lāpstas pārāk daudz miltus, cepšanas procesā tie sāks degt un pamatne iegūs mazliet skābu piegaršu.

Kolīdz mīkla ir uz lāpstas, darbojies veikli. Jo ilgāk tā ir uz lāpstas, jo lielāka iespējamība, ka mīkla pielips pie tās. Uzliec sarīvētu Emmental, Mozarella un Gorgonzola gabaliņus. Parmezānu uzrīvē tikai tad, kad pica izņemta no krāsns. Uzmal pa virsu piparus tagad, vai arī dari to pēc izņemšanas no krāsns.

Padoms:
Man vislabāk patīk lietot mini Mozarellu, tai, manuprāt ir visoptimālākais mitruma daudzums, jo ja Mozarella ir pārāk mitra un krāsns nav ļoti karsta, rezultātā sanāks pica ar ūdeņainu virskārtu. Eksperimentē!

Mazliet pakrati lāpstu sāniski, līdz pica sāk brīvi slīdēt pa lāpstas virsmu. Ja tas nenotiek, uzmanīgi ar roku pacel maliņu un papūt gaisu zem tās. Cep maksimāli lielā karstumā. Pielāgojies savai krāsnij. Jo lielāks karstums, jo īsāks cepšanas laiks. +400 grādu malkas krāsnīs picas cep tik vien kā 60-90 sekundes. Ar manu G3 Ferarri krāsni vilabākie rezultāti ir 4:30 – 5:00 minūtēs. Pēc krāsns izslēgšanas un vāka atvēršanas es mēdzu paturēt picu vēl apmēram minūti uz karstā akmens, lai apakša būtu drusku kraukšķīgāka.

Pēc izņemšanas no krāsns, ļauj padzist, tikmēr apslacini ar Extra Virgin olīveļļu un pārrīvē pāri Parmezānu un pievieno svaigi maltus piparus, ja nepievienoji tos jau iepriekš.

Līdzīgie ēdieni