Banānmaize

  • Banāni3 gab
  • Sviests80 g
  • Brūnais cukurs60 g
  • Olas2 gab
  • Vaniļa1 tējk.
  • Milti190 g
  • Cepamā soda1 tējk.
  • Sālsšķipsniņa
  • Kanēlispuse tējk.
  • Šokolāde~100 g
  • Karameles mērcedekorēšanai

Tev vajadzēs:

  • Bļodu, kur visu samaisīt
  • Trauku, kur iebērt sausā sastāvdaļas (miltus un cepamo sodu)
  • Dakšiņa un maza bļodiņa
  • Karote
  • Rokas putotājs
  • Maizes forma apm 30 x 10 x 8 cm (garums/platums/dziļums).
  • Krāsns

Banānmaize ir viena no vienkāršākajām receptēm un manuprāt labākais veids kā izlietot labi nogatavojušos banānus. Esmu to taisījis dažādos prāta neskaidrības stāvokļos un rezultāts vienmēr bijis lielisks. Neļauj sevi atrunāt, seko līdzi šai vienkāršajai receptei un iepriecini sevi un sev tuvos ar svaigi ceptu banānmaizi!

Ņem lielāko bļodu un ieliec tajā 80 g mīksta sviesta. Pieber 60 g brūnā cukura un kārtīgi samaisi.

Ar dakšiņu mazajā bļodā saspaidi 3 banānus, liec lielajā bļodā un samaisi.

Pievieno 2 olas un turpini maisīt. Līdz šim brīdim viss ir ļoti vienkārši, nav nekādas steigas un nav iespēju neko sabojāt.

Šis ir īstais brīdis lai ieslēgtu krāsni. Ietauko maizes formu un ieber tajā mazliet miltus.

Nosver 190 g miltu, pievieno 1 tējkaroti cepamās sodas un šķipsniņu sāls.

Lielajā bļodā pievieno vaniļu un pēc izvēles – kanēli (virtve lieliski smaržos!), šokolādes gabaliņus, rozīnes, ķiršus utt.

Pieber klāt sausās sastāvdaļas, samaisi ar rokas putotāju. Šajā brīdī gan vairs nevajag kavēties, jo cepamā soda tiek aktivizēta.

Lej formā un liec krāsnī uz 35 minūtēm 200° C grādos.

kad banānmaize padzisusi 10-15 min, aizpildi plaisas ar karameļu mērci. Banāni un karamele lieliski papildina viens otru!