Pasta Linguine un garneles ”Scampi”

  • Vissvaigākās garneles1 kg
  • Olīveļļa~3 ēdk.
  • Sviests30-50 g
  • Šalotes sīpols1 gab
  • Ķiploka daiviņa1-2 gab
  • Sauss baltvīns250 ml
  • Sāls un Piparipēc garšas
  • Citronspēc garšas
  • Svaigi pētersīļisauja
  • Ķiršu tomāti100 g
  • Pasta Linguine150-200 g
Sastāvdaļas norādītas 2 porcijām!

Tev vajadzēs:

  • Panna ar vāku
  • Nazis
  • Dēlītis
  • Siets
  • Bļodas

Šī ir viena no tām receptēm, ko mājās vienmēr var uztaisīt labāk nekā lielākajā daļā restorānu, jo viņi nevar atļauties tik ilgu ķēpāšanos ar tīrīšanu, bet tam ir milzīga nozīme, jo tieši vissvaigākās garneles šo recepti var padarīt par garšīgāko ēdienu pasaulē.

Sākums ir visgrūtākais, man parasti paiet viena stunda, lai notīrītu kilogramu garneļu. Sākumā noknieb galvas, astes un kājas. Izmet nevajadzīgo. Tālāk nolobi čaulas un liec tās uzreiz uz pannas, kur pēc īsa brīža taisīsm buljonu. Visubeidzot, pārgriez muguras un izņem ”izvades kanālu”. Nekādā gadījuma, nevienā brīdī nemazgā tās, tur ir tik daudz garšas! Pēc tīrīšanas no 1 kg pāri paliek 0,5 kg garneļu, tātad 250 g katram būs perfekts porcijas izmērs.

Paņem pudeli baltvīna un aplaisti garneļu čaulas tā, lai pannā šķidruma līmenis ir apm 0.5 cm. Pieber sāli, piparus un mazliet kajēnas piparus, ja vēlies. Karsē uz lēnas uguns un ik pa brīdim apmaisi, lai čaulas no visām pusēm dabū pamērcēties baltvīnā.

Buljonu caur sietu nokās bļodiņā un atstāj turpat pie plīts.

Sagriez šaloti, ķiploku, pētersīļus un ķiršu tomātus.

Ielej pannā olīveļļu un uz lēnas uguns karamelizē šalotes un ķiplokus. Ideja ir, ka olīveļļa sasūcās ar šīm garšvielām, tāpēc bez steigas.

ieliec sviestu un iemaisi to.

Pielej glāzi baltvīna. iemaisi to. Pievieno tomātus, pētersīļus, piespied citronu. Neaizmirsti pieliet iepriekš sagatavoto buljonu!

Turpini karsēt uz lēnas uguns un ik pa brīdim apmaisi.

Liec vārīties pastu Linguine. Tas aizņems 10 minūtes un, tieši 4 minūtes pirms vārīšanas laika beigām, liksim pannā garneles.

Kolīdz garneles ir pannā, ik pa 20 sekundēm tās pagrozi. Garneles ir ļoti maigas un nav jākarsē ne ilgi, ne arī lielā karstumā. Kolīdz tās paliek rozā, tās ir gatavas. Jo ilgāk karsēsi, jo gumijotākas tās paliks. Ja garnele ir sarāvusies aplī, tad tā jau ir pārāk ilgi karsēta.

Nokās ūdeni no pastas un liec to pannā, izmaisi, lai pārklātu pastu viscaur ar garīšgo garneļu mērci.

Liec uz šķīvja, uzrīvē pa virsu mazliet Parmezānu un dekorē ar pētersīļu lapiņām. Ēd tūlīt.