- Mīdijas1 kg
- Olīveļļa~3 ēdk.
- Sviests30-50 g
- Šalotes sīpols1 gab
- Ķiploka daiviņa1-2 gab
- Sauss baltvīns150 ml
- Sāls un Piparipēc garšas
- Svaigi pētersīļi
Tev vajadzēs:
- Panna ar vāku
- Nazis
- Dēlītis
Mīdijas baltvīnā ir klasiska daudzās Eiropas valstīs – Beļģijā, Francijā, Itālijā. Bet hey, ja kāds gribētu uztaisīt mīdijas, visērtākais veids būtu tās tvaicēt, un kāpēc gan to nedarīt baltvīnā?
Veic sagatavošanās darbus – noskalo mīdijas, sagriez šaloti un ķiploku.
Ielej pannā olīveļļu un uz lēnas uguns karamelizē šalotes un ķiplokus. Ideja ir, ka olīveļļa sasūcās ar šīm garšvielām.
Ieliec sviesta gabaliņu un iemaisi to olīveļļā. Lej iekšā baltvīnu un pakarsē ~3 minūtes. Šeit tikpat labi arī iederētos sauss sidrs. Pievieno garšaugus.
Veikli iekrāmē pannā mīdijas un uzreiz liec vāku virsū. Tvaicē mīdijas apm 3-5 minūtes
Kad mīdijas atvērušās, tās ir gatavas. Neatstāj sevišķi ilgāk jo tad tās kļūs stingras.
Liec uz šķīvja un izbaudi!
Pāri paliek ļoti garšīgs buljons, no kā uztaisīt zupu vai arī lietot to mērcēm.