Banoffee pīrāgs

  • Smilšu mīkla420 g
  • Banāni4-5
  • Iebiezinātais piens1 bundža (397 g)
  • Sviests~50 g
  • Liķieris pēc gaumes1-2 šoti (30 ml)
  • Saldais krējums350-500 ml
  • Vaniļas cukurspuse tējkarotes
  • Tumšā šokolāde1 gabaliņš
Sastāvdaļas norādītas vienam pīrāgam!

Tev vajadzēs:

  • Galda virsma mīklas izrullēšanai
  • Mīklas rullis
  • Krāsns
  • Rokas putotājs
  • Katliņš ar rokturi
  • Ēdamkarote
  • Nazis

Banoffee pīrāgs ir viens no vienkāršākajiem saldajiem ēdieniem, mans otrs iecienītākais banānu pielietojums pēc banānmaizes. Ja nevēlies tam lietot smilšu mīklu, un tā vietā plāno lietot cepumu un sviesta massu, tad nav nepieciešama krāsns.

Tev vajadzēs sākt ar saldo smilšu mīklu!

Var jau izmantot blenderēto cepumu un šķidrā sviesta massu pamatnei, bet… kāpēc? Uztaisi smlišu mīklu, tas ir ļoti vienkārši! Atstāj mīklu mazliet pasildīties istabas temperatūrā, 22° C. Tad ņem rulli un izrullē aptuvena apļa formu, kas diametrā lielāks par 26 cm

Ieklāj mīklu tartes formā, nogriez maliņas un saspaidi to ar dakšiņu, lai cepšanās rezultātā neveidojas lieli brubuļi mīklā. Cep 35 minūtes 200° C. Pēc cepšanas ļau lai mīkla atdziest un ir apmēram istabas temperatūrā.

Sagriez 2 banānus un ieklāj to ripiņas izceptajā pamatnē.

Uzkarsē vienu bundžu iebiezinātā piena, pieliec sviestu un liķieri pēc gaumes. Šobrīd esmu sajūsmā par kafijas liķieri šajā kombinācijā, bet hey, šis ir labākais brīdis lai pievienotu alkoholu, nenožēlosi! Karsē un maisi, līdz izveidojas viendabīga massa.

Lej virsū smaržīgo massu pāri sagrieztajiem banāniem. Liec pa virsu vēl 2 sagrieztu banānu ripiņas.

Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Es nemēdzu to saldināt, ideja ir izveidot vairākus dažādus slāņus, šis ir atsvaidzinošais un vieglais slānis.

Pārliecinies lai banānu virskārta nav silta un liec pa virsu putukrējumu. Uzrīvē pa virsu tumšo šokolādi. Liec ledusskapī uz vismaz stundu, ja esi ļoti nepacietīgs, bet vislabāk banoffee pīrāgs garšos pēc dažām dienām, banāniem savienojoties ar iebiezinātā piena massu. Un pēdējais gabaliņš būs visgaršīgākais!