- Saldētas mīdijas200 g
- Olīveļļadrusciņ
- Pasta100 g
- Sviests30 g
- Ķiploku pulveris1-2 gab
- Sāls un Piparipēc garšas
- Svaigi pētersīļi uc garšaugi
- Dārzeņi pēc izvēles
Tev vajadzēs:
- Katls
- Nazis
- Dēlītis
Tātad, tu vakar uztaisīji mīdijas baltvīnā un pannā pāri palika fantastiski garšīgs buljons? Papildini to ar saldētām mīdijām, pastu, dārzeņiem un garšaugiem pēc gaumes un uztaisi garšīgu zupu.
Šajā brīdī mīdijām jau vajadzētu būt atsaldētām. Ielej katliņā buljonu, papildini to ar olīveļļu, sviestu, ūdeni, garšvielām, sāli un pipariem, sāc sildīt uz vidēji lēnas liesmas.
Kad ūdens ir tuvu vārīšanās temperatūrai, papildini to ar garšaugiem, liec iekšā dārzeņus, šajā gadījumā izvēlējos likt ķiršu tomātus un brūnos šampinjonus. Galvenais, atceries likt saderīgus dāzreņus. Piemēram, neliec tomātus kopā ar kartupeļiem, jo kartupeļus vajag pavārīt, bet tomāti, tik ilgi vārot, izšķīdīs.
Pasildi dažas minūtes, jo katru reizi, pievienojot kaut ko jaunu, krītās ūdens temperatūra, pievieno pastu. Skaidrs, ka šajā gadījumā izvēlējos gliemežvāku formas. Pievieno mīdijas.
Turpini vārīt vismaz 10 min, atstāj mazliet padzist un izbaudi garšīgu mīdiju zupu!