Kanēļmaizītes

  • Milti580 g
  • Baltais cukurs mīklai100 g
  • Sāls6 g
  • Sviests mīklai un pildījumam180-200 g
  • Piens mīklai un glazūrai300 ml
  • Sausais raugs~7 g
  • Olas3 gab
  • Brūnais cukurs200 g
  • Muscovado cukurs20 g
  • Kanēlis (malts)15-20 g
  • Mascarpone krēmsiers120 g
  • Pūdercukurs glazūrai90 g
  • Vaniļa (vai ekstrakts)1 gab
Sastāvdaļas norādītas 12 kanēļmaizītēm

Tev vajadzēs:

  • Brīvu galda virsmu vismaz 80 x 40 cm
  • Mīklas rulli
  • Karoti mīklas mīcīšanai
  • Bļodu mīklai
  • Trauku cepšanai 30 x 20 cm trauks cepšanai

Ja man kaut kādu iemeslu dēļ vajadzētu strauji palielināt ķermeņa tauku slāni, šīs kanēļmaizītes dotu visātrāko rezultātu. Ne tikai tāpēc, ka tur ir papilnam ogļhidrātu, arī tāpēc, ka šo sastāvdaļu kombinācija šādās proporcijās liek pilnībā zaudēt realitātes sajūtu un domāt, ka apēst 9 kanēļmaizītes vienā vakarā ir normāli. Šī iemesla dēļ, pagaidām esmu cepis kanēļmaizītes tikai vienu vienīgo reizi ko arī šeit soli pa solim izklāstīšu.

Sākam ar mīklu. Izņem no ledusskapja sviestu, nogriez 90-100 g un atstāj to istabas temperatūrā. Samaisi bļodā sausās satāvdaļas – 580 g miltu, 100 g cukura, 6 g sāls. Uz lēnas uguns katliņā uzsildi 250 ml pienu līdz ~40 grādiem. Pievieno pienam sauso raugu un iemaisi to.

Tālāk process ir līdzīgs kā taisot smilšu mīklu, tikai šajā gadījumā nav nepieciešams auksts sviets un veiklība. Ņem vienu vai divas dakšiņas un raupji pamīci. Pievieno 2 olas un 1 olu dzeltenumu. Ja tavas bļodas saturs izskatās apmēram šādi, tad tik tālu viss lieliski.

Mazliet pamīci olas un pielej silto pienu. Massai būtu jābūt pietiekoši mitrai un taukainai, lai mīkla viegli izveidotos viendabīga pēc dažu minūšu mīcīšanas. Apklāj bļodu ar dvielīti un atstāj sildīties istabas temperatūrā pusotru stundu.

Pusotru stundu vēlāk, turpinam darboties – izņem no ledusskapja pasildīties vēl 90-100 g sviesta. Samaisi bļodā 200 g brūno cukuru ar 20 g muscovado cukuru un paciņu (15-20 g) malta kanēļa. Šīs tomēr ir kanēļmaizītes, tāpēc neskopojies ar kanēli.

Padoms:
Šī vispār ir vieta variācijām un vari eksperimentēt ar dažādiem cukura paveidiem, maluma pakāpēm un tekstūrām, arī dažādiem sīrupiem. Tikai nejauc sīrupus ar sausajām sastāvdaļām, uzreiz smērē to uz mīklas.

Izrullē mīklu apm 70 x 30 cm lieluma taisnstūrī un iezied ar mīksto sviestu.

Uzber VISU cukura maisījumu un sarullē.

Sagriez rulli 12 vienādās daļās. Vispirms sagriez tieši uz pusi, tad katru pusi vēlreiz uz pusēm un visu beidzot, katru gabalu sadali 3 vienādās daļās. Saliec cepšanai paredzētajā traukā un atstāj vēlreiz uzrūgt 30-45 minūtes. Ietaukot trauku nav vajadzības jo gan mīklā, gan pildījumā jau ir daudz sviesta.

Uzsildi krāsni līdz 200 C grādiem un liec cepties 15 – 20 minūtes.
Galarezultātā izskatīsies šādi:

Atstāj trauku 15 minūtes padzist un tikmēr uztaisīsim glazūru. Ar karoti, mikseri vai kas nu pa rokai, samaisi 120 g Mascarpone krēmsieru ar 90 g pūdercukura, 50 ml piena un vaniļu. Ja tu šajā brīdī prāto likt vai nelikt pūdercukuru, atslābsti un liec vien klāt, tā ir sīka vienība uz jau pielietotā cukura fona.

Aizmirsti par realitāti un ķeries klāt.