![](https://gatavo.lv/wp-content/uploads/2021/03/mussels-cover.jpg)
- Mīdijas1 kg
- Olīveļļa~3 ēdk.
- Sviests30-50 g
- Šalotes sīpols1 gab
- Ķiploka daiviņa1-2 gab
- Sauss baltvīns150 ml
- Sāls un Piparipēc garšas
- Svaigi pētersīļi
Tev vajadzēs:
- Panna ar vāku
- Nazis
- Dēlītis
Mīdijas baltvīnā ir klasiska daudzās Eiropas valstīs – Beļģijā, Francijā, Itālijā. Bet hey, ja kāds gribētu uztaisīt mīdijas, visērtākais veids būtu tās tvaicēt, un kāpēc gan to nedarīt baltvīnā?
Veic sagatavošanās darbus – noskalo mīdijas, sagriez šaloti un ķiploku.
![](https://gatavo.lv/wp-content/uploads/2021/03/mussels-1.jpg)
Ielej pannā olīveļļu un uz lēnas uguns karamelizē šalotes un ķiplokus. Ideja ir, ka olīveļļa sasūcās ar šīm garšvielām.
![](https://gatavo.lv/wp-content/uploads/2021/03/mussels-2.jpg)
Ieliec sviesta gabaliņu un iemaisi to olīveļļā. Lej iekšā baltvīnu un pakarsē ~3 minūtes. Šeit tikpat labi arī iederētos sauss sidrs. Pievieno garšaugus.
![](https://gatavo.lv/wp-content/uploads/2021/03/mussels-3.jpg)
Veikli iekrāmē pannā mīdijas un uzreiz liec vāku virsū. Tvaicē mīdijas apm 3-5 minūtes
![](https://gatavo.lv/wp-content/uploads/2021/03/mussels-4.jpg)
Kad mīdijas atvērušās, tās ir gatavas. Neatstāj sevišķi ilgāk jo tad tās kļūs stingras.
![](https://gatavo.lv/wp-content/uploads/2021/03/mussels-5.jpg)
Liec uz šķīvja un izbaudi!
![](https://gatavo.lv/wp-content/uploads/2021/03/mussels-6.jpg)
Pāri paliek ļoti garšīgs buljons, no kā uztaisīt zupu vai arī lietot to mērcēm.
![](https://gatavo.lv/wp-content/uploads/2021/03/mussels-7.jpg)